Herken je dat? Het gevoel dat je stilstaat? Niet letterlijk hoor, je gaat van hot naar her: werken, leren,je partner, je gezin, sociale contacten, mantelzorg, vrijwilligerswerk…nee hoor, druk genoeg, voor stilstaan heb ik echt geen tijd!

Het gekke is dat toch heel veel mensen het gevoel hebben dat ze wel stilstaan, ook al zijn ze superdruk. Daarmee bedoelen ze dan vaak: vastzitten, niet meer bewegen, in een cirkeltje ronddraaien..

Want wat is de juiste weg, welke richting brengt jou dichter bij je doel? En wat is jouw doel eigenlijk, waar wil je naar toe? En wie weet nu wat de juiste weg is?

Veel vragen die vaakterugkomen. In een tijd van vele mogelijkheden en keuzes kan het maken van de juiste keus een hele opgaaf blijken.

Tijdens coachgesprekken gebruik ik vaak de metafoor van onderweg zijn.  Onderweg door het leven, gericht op een bepaald doel.

Een van de eerste stappen (!) die ik in de coaching zet is stil staan. Letterlijk. Tijd nemen, om je heen kijken, en voelen wat er in je speelt. Wat maakt dat je de weg bent kwijtgeraakt, en je niet meer weet waar je heen moet of wil of kan?

Ik ga er vanuit dat ieder mens alle kennis bezit om te weten wat zijn of haar unieke pad is. Coachen is samen met de ander ontdekken waar die kennis in jezelf te vinden is, en hoe je dat (opnieuw) kunt gaan gebruiken om je weg te bepalen.

Het mooie is dat stilstaan onderdeel is van onderweg zijn. Net als even uitrusten tijdens een pittige wandeling…juist dan zie je vaak pas hoe mooi de omgeving is, en welk stuk je al hebt afgelegd!

Heb jij ook het gevoel dat je maar door rent, maar eigenlijk het doel kwijt bent?  En kun je de rust niet vinden om even stil te staan?

Bel of mail dan voor een afspraak dan loop ik een eindje met je mee!